Botox og hyaluronsyre – Mirakelkuren mot rynker

Virkemidler for å redusere rynker blir ofte stemplet som giftinjeksjoner. Her er stoffer som botox og hyaluronsyre lav risiko og reduserer ikke kun rynker, men bidrar til en avslapning av musklene eller en vitalisering av huden. Trivselen og velbehag er bemerkelsesverdig forbedret, og hodepine til depressive stemninger oppløses.

Hyaluronsyre – et vannreservoar for bindevevet

Hyaluron er referert til som et anti-aldring mirakel våpen, ofte anvendt til behandling av rynker, men også i andre områder innenfor estetisk medisin, for for eksempel utfylling av lepper og ansiktetskonturer. Hyaluronsyre blir produsert av kroppen, den er en viktig komponent av menneskelig bindevev, og har evnen til å binde store mengder vann. Hyaluron kan binde opp til 1000 ganger sin egen vekt i vann, og langsomt avgi det til omgivelsene. Derfor det er så viktig for hydratiseringstilstanden og dens tallrike stoffveksel-prosesser. På grunn av moderne teknologi, kan det i dag innhentes eller syntetiseres på helt naturlig måte, noe som gjør Hyaluron til et meget produkt som svært godt kan tolereres.

Mot hvilke rynker hjelper hyaluronsyre?

I høy alder produserer kroppen mindre og mindre hyaluronsyre, og elastisiteten i huden avtar, ansiktshuden mister fuktighet. Derfor hjelper hyaluron spesielt godt mot rynker som er oppstått på grunn av elding av huden og bindevevssvakhet. Den aktive bestanddelen avgis deretter til huden som en fuktighets-reserve og vevstabilisator. Hyaluronsyre egner seg til injeksjoner, for derved å utjevne og glatte ut rynker i forskjellige dybder og intensitet, til oppbygging av volum, og for fjerning og utglatting av arr.

Siden det ved hyalouron er tale om en naturlig bestanddel, som praktisk talt forekommer i identisk form i den menneskelige kroppen, forekommer det kun ekstremt sjeldent tegn på intoleranse, og allergitester på forhånd er ikke nødvendig før behandlingen. Det krystallklare, gele-lignende stoffet injiseres målrettet i de gjeldende øvre, midtre og dypere hudlag, hvor en umiddelbar synlig utglatting eller utfyllingseffekt oppstår.

Botox i ansiktet – kjent og undervurdert

Navnet Botox er kjent for de fleste, men de fleste vet ikke mye om den presise betydningen og effekten. Basert på eksempler på overdoser, som vi oppfatter i form av stive ansikter i offentligheten, er det ofte oppfattet som ansiktslammende, og dermed skadelig. Men ved Botox er det tale om (botulinumtoksin), ikke om en gift (det betegnes ofte feilaktig som «slangegift”) men et protein som dannes av en spesiell bakteriestamme. Den ble oppdaget allerede i begynnelsen av det 19. århundrede, da man konstaterte en lammelse av åndedretts ved inntak av fordervede kjøttvarer og pølser, uttrykket er avledet fra det lat. ord botulus (no. pølse.). I dag anvendes det i medisinsk behandling særlig botulinumtoksin A (BTX-A). Siden det betraktes som svært sikkert og effektivt, har det i mellomtiden hatt suksess på på markedet over hele verden i 40 år, både som et velgjørende virkestoff ved tallrike sykdommer, samt rynkeglattende virkestoff på markedet.

Som om man ville forsegle et nøkkelhull med plastelina

Botox lammer ingen ansiktstrekk – det er en muskelavslapper. Det avbryter i 3-4 måneder overføring av impulser fra nervene til musklene, som om du forsøker å forsegle et nøkkelhull med plastelina. Impulsene kommer til å fortsette, men de vil ikke lenger passe gjennom nøkkelhullet. Denne modellervoksen forblir lukket i ca 10 uker, og vil deretter bli mer og mer porøs, og åpner nøkkelhullet litt etter litt. Hvis ansiktet derimot virker frosset og stivt (frozen face), har den anvendte dosen vært for høy. Spesielt i USA er dette ofte tilfelle, hvor Botox-behandlinger er et statussymbol. Vi i Europa benytter vanligvis kun circa 30 til 50 prosent av doseringen som amerikanerne anvender. Ved denne doseringen kan den avslappende virkningen utfoldes. Dessuten legger jeg som ekspert i estetisk medisin stor vekt på at resultatet ser harmonisk og naturlig ut.

I Amerika skal ingenting kunne beveges i ansiktet ved bruk av Botox. Jeg legger stor vekt på at resultatet blir harmonisk og naturlig.

Mot fine rynker, kråkeføtter, hodepine – Botox hindrer spenning i pannen

Botox fungerer spesielt ved mimikkrynker, dvs. hvor rynker er forårsaket av hyppige og konstant ansiktsaktivitet, hovedsakelig i øvre tredjedel av ansiktet. Mange mennesker lider under den såkalte bekymringsrynken i pannen, som gjør at de ser sinte eller forarget ut, men også under horisontalrynker på pannen eller kråkeføttersom. Botox reduserer spenninger i pannen – og hjernen oppfatter dette som en avslappet tilstand. Visse typer hodepiner reduseres på denne måten, den allmenne tilstanden forbedres. Allerede etter tre til frem dager etter en behandling begynner behandlingen å virke, etter ca. til til fjorten dager vises hele virkningen av Botoxbehandlingen, og effekten opprettholdes i opp til maksimalt seks måneder.

Kompatibel og reversibel: Botox blir absorbert av kroppen

I motsetning til den generelle oppfattelsen av at Botox lammer musklene permanent, er det vitenskapelig bevist at det ikke er tale om en skade over lang tid. Selv med en meget høy dosering den forblir det uskadelig – nerver og muskler regenereres fullstendig – hvis det er profesjonelt utført, og injisert inn i de riktige musklene. Botox avbryter overføring av impulser fra nervene til musklene kun for en viss tid, deretter blir disse nerveendene er like aktive som tidligere. Det er tale om en reversibel prosess, uavhengig av hvor ofte den blir gjentatt. Som protein blir Botox også svært raskt nedbrutt av kroppen. Det denatureres ved kroppstemperatur etter tre dager, stoffet blir inaktiv. De små proteinkomponentene blir spaltet av oppryddingscellene i kroppen, og transportet ut. Mens effekten altså er synlig i flere måneder, er stoffet Botox i seg selv på dette tidspunktet for lengst ute av kroppen.

Det behøver ikke alltid å være Hollywood!

For å oppnå en optimal rynkebehandling kan begge behandlingsmetodene – hyaluronsyre og botox – anbefales, og kombineres ofte med hverandre. Ved riktig dosering og kompetent behandling hjelper de til å forebygge og redusere rynker, avslapping i ansiktsområdet samt gi en følelse av velbehag. Mens de rike amerikanerne ofte går til de ytterste grenser i forhold til dosering i sine botox-behandlinger, oppnår folk hos oss fremragende, totalt utenkelige og svært estetiske resultater etter «Mindre-er-mer-prinsippet».

“„Natürlig #skjønnhet. Moderne apparater gir presise dokuentasjoner og simulasjoner i den estetiske medisin.““

 Twittern