DR.DIRK  ⇒  KLINIKK OSLO

estetisk medisinsk kompetanse

naturlig skjønnhet uten skalpell

[

Kosmetisk dermatologi

[

Rynkefjerning

[

Hudvitalisering

[

Øyelokkbehandlinger

[

Figur-forming

Botox™ – Rynkebehandling

Årsaken til linjer og rynker i ansiktet er ofte den mimiske muskulaturen. Som følge av små muskelkontraksjoner oppstår linjer og rynker som etter en tid ikke lar seg slette, til tross for at musklene ikke beveges.

Rynkebehandling-Botox1
Botulinumtoxin Type A (for eks BOTOXeller VISTABEL™) virker nøyaktig der hvor de små musklene får sine signaler om å bevege seg. Den blokkerer nervesignalene til musklene og hemmer derfor muskelaktiviteten på det stedet den benyttes. Botulinumtoxin Typ A er et medikament som benyttes for mer enn 100 forskjellige diagnoser innen forskjellige medisinske spesialiteter i dag. Siden begynnelsen av 90 tallet, har Botulinumtoxin Type A blitt brukt flittig innen kosmetisk medisin. Det var tilfeldig at en amerikansk lege oppdaget virkningen til Botulinumtoxin Type A, da han behandlet sin egen kone for lammelser i ansiktet etter et slaganfall. Han observerte at Botulinumtoxin Type A tidvis og regionalt hemmet muskelaktiviteten i ansiktet. Resultatet ble at linjer og rynker forsvant og ansiktet fikk et mer harmonisk utseende.

Denne observasjonen har ført til en sensasjonell suksess for Botulinumtoxin A i behandlingen av linjer og rynker.

Behandlingen utføres ved at Botulinumtoxin Type A sprøytes inn under huden i det aktuelle området. Avhengig av hvilken type linje eller rynke som behandles, kan flere injeksjoner være nødvendig under en og samme behandling.

Virkningen begynner ikke umiddelbart, men normalt etter 3 til 7 dager. Varigheten av behandlingen er avhengig av hvor sterk muskelen i det behandlede området er. Normal effekt av behandlingen er mellom 3 og 6 måneder. Virkningen avtar etter denne tid fordi Botulinumtoxin Typ A partiklene som blokkerer nerveimpulsene transporteres bort slik at nerven kan regenerere. Grunnet denne regenerasjonsmekanismen må behandlingen utføres på nytt hvis virkningen skal opprettholdes.

Typiske eksempler på dette er den såkalte „sinnarynken“ mellom øynene, „smilerynkene“ eller „kråkeføttene“ rundt øynene, „pannerynkene“ eller „røykemunnen“ med små linjer på overleppen og underleppen. Alle disse linjene og rynkene har det til felles at de oppstår grunnet den individuelle mimikken i ansiktet. Dette er muskelbevegelser som vi utfører mange ganger daglig, men som vi har liten kontroll over.

Mesobotox

Mesobotox er en nye alternativet til tradisjonell botox. Dette er hva alle i Hollywood gjør å få et uthvilt, men naturlig utseendet. Mesobotox er en spesiell og individuell microdose Botox-Terapi “à la carte” for alle “problemsoner” in ansiktet.
Store porer, fine linjer og et uthvilt utrykk i områder hvor tradisjonell botox behandling er tabu, som for eksempel under øynene, har tidligere kun blitt behandlet med laser og kirurgi. Nå er det endelig mulig å utføre disse finjusteringene og oppnå en myk og naturlig “finish” som ikke tidligere var gjennomførbar. Kombinert med Collagen- eller Hyaluronsyre-fillers og tradisjonell botox på “stramme” mimiklinjer er dette en optimal kombinasjon.
Ønsker du botox rynkebehandling? Etter en muntlig og skriftlig konsultasjon, hvor også mulige bivirkninger og kontraindikasjoner blir forklart (svært sjeldent), tilpasser Dr. Dirk individuelt dosering og sprøyteteknikk tilpasset det aktuelle behandlingsområdet.

Se også:
Rynkebehandling med Fillers(Restylane)