Slik gir vi estetisk medisin også til mannen

Er skjønnhet en kvinnesak?

Klisjeen sier tydelig: Kvinner tilbringer mer tid foran speilet enn menn. De er mye mer opptatt av sitt ytre, men lider mer under de synlige alderstegnene. Huden er mindre stram, til gjengjeld er det flere rynker i ansiktet – noen vil mene at det er urettferdig, kanskje også kun naturlig.
Mens kvinner stadig oftere bestemmer seg for å oppsøke en estetisk medisiner i denne fasen av livet, trosser menn ungdomsvanviddet, og stoler på George-Clooney-virkningen, når håret begynner å bli grått, og rynkene rundt øynene utstråler den helt spesielle sjarmen. Men dette stemmer ikke helt. Også menn vil gjerne se yngre, glattere, mer vitale ut – men besøket hos legen avskrekker dem. Selv om estetisk medisin slett ikke er noe feminint!

Også menn kan kreve å se bra ut

Kundene i mine praksiser er 85% kvinner. Hvorfor er det slik? Som en helt vanlig årsak kunne man nevne at skjønnhet først og fremst er en kvinneting. De er mer opptatt av utseendet, fordi de tross alt også samfunnsmessig blir betydelig mer redusert til sitt ytre. Dette diskriminerende problemet har menn ofte ikke, men til gjengjeld ofte det motsatte: Fordi når en mann bekymrer seg om sitt utseende, kropp, frisyre og hud, blir han ofte omtalt som feminin og gjort litt narr av.

Her har vi altså problemet: Menn bør absolutt stille krav til sitt utseende, men bare ikke åpent innrømme at de har gjort noe for å oppnå dette gode resultatet. Man forventer uansett av kvinner, at de forblir evig unge – men på helt naturlig måte, vennligst. Ingen av dem får lov til å ta bruk av hjelpemidler! Hvis man imidlertid tar bort denne skuffe-mentaliteten, ser vi at det også finnes flere muligheter for menn i dag til optimering og opprettholdelse av både hår, muskler og kroppsform, men også huden og det ungdommelige fremtoningsbildet. Først i de seneste årene har flere og flere menn oppdaget at dette ønsket slett ikke er feminint, men at de også kan kreve å ta seg godt ut.

Menn og kvinner i den estetiske medisin – hvor er forskjellen?

I motsetning til det man kanskje vil anta, kommer menn og kvinner med svært like ønsker til min praksis. Vanligvis handler det om å forbedre eller fjerne en ubehagelig «småting», som irriterer når de ser seg selv i speilet. Dette er ofte tilfellet for negativ virkende særpreg i ansiktsuttrykket, som ofte står i motsetning til personligheten eller den momentane sjelelige tilstanden til vedkommende. Dette betyr i praksis at en person som har en positiv stemning og grunnleggende innstilling, kan lide under en dyp rynke i pannen eller munnvinkler som peker nedover, da disse særpregene presenterer et helt annet bilde av vedkommende. Helhetsbildet av personen står dermed i et uharmonisk forhold til personens mentale tilstand.

Som ekspert på området estetisk medisin, ser je gingen grunn til at menn og kvinner skal ta til takke med denne tilstanden. Tross alt handler det ved en behandling om å fjerne den dype rynken i pannen, og ikke maskuliniteten. Og såpass mye tillit til den spesialiserte faglegens kompetanser kan klientene gjerne ha.

“#Estetisk medisin er ikke kun en kvinneting: Også menn kann kreve å se bra ut.#Skjønnhet“

 Twittern

Vi behøver mer frigjøring for vakre mennesker

Likestillingen mellom kjønnene er ikke kommet like langt som vi ønsker, og som vi kan forvente av et tolerant, moderne samfunn. Det vet enhver kvinne, som hver dag må hevde sin plass foran sine mannlige kollegaer, og enhver mann, som heller ønsker å ta ut pappa-permisjon enn å konsentrere seg om jobben, som det ofte kreves av hans mannlige rolle. Når det gjelder temaer som skjønnhetsmedisin, tilspisses denne tilstanden ytterligere, da det i det tyske samfunnet allerede er et tabutema å optimere utseendet ved hjelp av medisinske tiltak. Å snakke om dette i offentligheten unngås derfor både like mye av menn og kvinner. Men det finnes en annen, mer åpen omgang med estetisk medisin, som kunne importeres fra land utenfor Tyskland.

I f.eks. Sverige og Norge har mennesker en annen oppfatning av estetisk-medisinske behandlinger, de ser på dem som absolutt holdbare i samfunnet, og snakker tilsvarende åpent om temaet. Mediene har i de seneste årene tross alt bidratt til en forsterket oppfattelse i offentligheten. De opplyser, informerer, tar oppgjør med fordommer og kommuniserer stadig mer, hvor enkelt og overkommelig det i dag er å bli kvitt eller forminske belastende, eller delvist stigmatiserende, trekk ved utseendet, uten bruk av skalpell.

Vi må bringe skjønnheten til mannen

Er skjønnhet en kvinneting? Nei. Skjønnhet oppleves, vurderes og verdsatt ulikt av ethvert enkelt menneske. Menn og kvinner har hver sine ønsker når det gjelder utseendet, de har deres oppfattelse av velbehag – begge i like høy grad, og begge er like berettiget. I dag kan vi høste fruktene av muligheter med lav risiko og overkommelige muligheter for å optimere vårt ytre samt bevare den naturlige skjønnheten – uansett, hvor berømte eller velhavende vi er, eller hvilket kjønn vi har. For å gi disse mulighetene også til menn, har vi behov for en mer åpen, ærlig diskusjon rundt temaet foryngelse, vitalitet i høy alder og estetisk medisin.